Koronavírus tesztek a Happymed-nél!

...

IgG és IgM ELLENANYAG TESZTEK VÉRBŐL!  

Koronavírus (Covid-19) IgM és IgG ellenanyag vizsgálatok

Az IgG és IgM ellenanyag vizsgálatok a szervezet által a vírus ellen termelt speciális anyagokat, ellenanyagokat (antitest) mutatja ki a vérből, alkalmas a korábbi feltételezett vagy igazolt fertőzés lezajlása után, illetve az oltások után kialakult IgG ellenanyagszint vizsgálatára is.

A SARS-CoV-2 IgG ellenanyag teszt a koronavírussal fertőzött beteg, vagy a beoltott egyén immunrendszere által termelt azon specifikus IgG antitesteket (ellenanyagokat) mutatja ki a vérből, melyek hosszabb távon fennmaradnak.

A tartósan fennmaradó IgG antitestek lehetővé teszik azoknak a korábban megfertőződött betegeknek az azonosítását, akik felgyógyultak a betegségből és valószínűsíthetően immunissá váltak rá. Valamint azon személyek is kiszűrhetők, akik tünetmentesen estek át a fertőzésen és valószínűsíthetően kialakult szervezetükben az immunitás.

Az alkalmazott teszt a SARS-CoV-2 vírus tüskefehérje (spike-protein) ellen termelt IgG antitestek szintjét méri a vérben, így a jelenleg alkalmazott összes oltás beadása után kialakult ellenanyag szint mérésére is alkalmas, ezáltal a kialakult ellenanyagos (antitestes) immunválasz (védettség) is mérhető.
A mintavételt a kétdózisú oltások esetén a második oltás után legalább 1 héttel, az egydózisú oltások után 4-6 héttel javasolt.