Ájurvédikus (ayurvedikus) tanácsadás

...

Ájurvédikus (ayurvedikus) tanácsadás

Az ájurvéda (ayurveda) egy szankszrit szó, amely szó szerinti jelentése az élet tudománya, áju- élet, véda- tudomány. Ezt tartják “minden gyógyítás anyjának” is. Egy holisztikus életmód rendszer, amely Indiából ered és több, mint 5000 éves. Az ájurvédikus életmódban alkalmazott módszerek (például masszázs, meditáció, jóga és étrend) és gyógynövényalapú gyógyszerek alkalmazásával fenntarthatjuk a jó egészséget, valamint segíthet megelőzni a betegségeket és segíthet azok kezelésében.

Az ájurvédikus orvoslás holisztikus szemléletű, ami azt jelenti, hogy a testet, elmét, lelket egészében látjuk. Az ájurvéda nemcsak az ember fizikai panaszait kezeli, hanem az életmódot, szokásokat is beállítja az egészség megőrzése vagy javítása érdekében.

Az ájurvéda szerint a természet öt eleme (éter, levegő, tűz, víz, föld) három alkotóelemként (dósaként) egyesül a testben, Vata, Pitta és Kapha néven. Ezek a dósák szorosan kapcsolódnak a természet alapvető elemeihez és a test sajátos funkcióihoz. Ezeknek a dósáknak az egyensúlya szükséges az optimális egészséghez.

Az ájurvédikus orvostudomány szerint, ha a három dósa közül bármelyikben egyensúlyhiány lép fel, akkor betegség következik be, amelynek felismerésére különféle módszereket alkalmaz (pl. pulzusdiagnosztika, nyelv-, szem-, köröm-, bőr megfigyelése, testalkat, bőrelváltozások, testi tünetek megfigyelése…stb.)

Az ájurvéda sokféleképpen kezeli a betegségeket. Mivel az ájurvédában az egészség három alappillérének az áhárát (megfelelő táplálkozás), a vihárát (megfelelő napirend) és az ausadhít (gyógyító terápiák, gyógynövények alkalmazása) tartják, ezért a betegségek kezelésében elsősorban az étrend személyre szabott beállítását, a gyógynövényes kezeléseket és a testmozgást alkalmazza.

Sokan az ájurvéda módszereit használják az egészségük megőrzésére, a stressz csökkentésére, valamint a rugalmasság, az erő és az állóképesség javítására. Az olyan gyakorlatok, mint a jóga és a meditáció, hasznosak lehetnek olyan betegségben szenvedők számára, mint például asztma, magas vérnyomás és ízületi gyulladás, különféle pszichoszomatikus betegségek, emésztőrendszeri panaszok…stb.

Krónikus betegség esetén az ájurvéda kombinálható a hagyományos orvosi kezeléssel is.

Szolgáltatásaink árai

  • Ájurvédikus tanácsadás ⋅ 18 000 Ft
    Első alkalom (45 perc)

  • Ájurvédikus tanácsadás ⋅ 15 000 Ft
    További/kontroll alkalmak (30 perc)

Foglaljon időpontot

Kérjük a hatékony ügyintézés érdekében pontosan adja meg a telefonszámát!

Időpontkérés telefonon:

+36 30 530 8968
Hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között.

Időpontkérés e-mailben:

happymed(at)happymed(dot)hu

Cím:

1096 Budapest, Sobieski János Utca 20-24. Fszt. 5.

2000 Szentendre, Dobogókői út 1. I. emelet

*This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.