Blog

Állandósuló gerincfájdalom - mit tehetünk ellene?

2021.01.15.

A problémák leginkább a mozgásszegény életmód, a folyamatos egyoldalú terhelés, tartós ülés vagy állás miatt alakulnak ki, de okozhatja panaszainkat a szervezetet érő hirtelen nagy erőbehatás, trauma.

Ülő életmódunk egyik nagy hátránya, hogy a csontjaink és izmaink nem megfelelő helyzetben vannak akár napi több órán keresztül. Szervezetünk egyik legjobb tulajdonsága, az alkalmazkodó képesség ebben az esetben hátrány, hiszen a testünk az ülésnek megfelelő helyzetben rögzül, így hiába állunk fel a székből a megfelelő erősítés és nyújtások nélkül ülő helyzetben ragadunk állás közben is.

Gerincünkben létrejöhetnek úgynevezett ízületi blokkok, mikor a csigolyák közti mozgások egy vagy több irányban korlátozottá válnak. Ilyenkor nem csak a blokkolt rész, de a szomszédos ízületek is érintettek lesznek, kialakulhatnak a normál mozgástartománytól eltérő, kórosan laza részek, degeneratív elváltozások, fájdalom, a lágyrészekben feszülés vagy éppen gyengülés, túlnyúlás. Mindezek a panaszok az ízületben létrejött blokk oldásával és az érintett lágyrészek megfelelő kezelésével orvosolhatók, például a manuálterápia módszerével!

A komplex kezelések következtében javul a mozgás, megszűnik a fájdalom. A kezelések megkezdése előtt minden esetben tisztázni kell, hogy az adott elváltozás struktúrális vagy pedig reverzibilis, azaz visszafordítható. Például egy struktúrális gerincferdülést, ahol a csigolya teste és a bordák deformáltak, ott nem lehet manuálterápiával kiegyenesíteni. Viszont a csigolyák mozgását egymáshoz képest nagy mértékben lehet javítani és ezzel segíteni az egyéb kezeléseket!

Jelentkezzen szentendrei vagy budapesti rendelőnkbe, ahol problémáját képzett gyógytornászaink komplexen, egyénre szabottan kezelik!

 

Vissza a bloghoz


Szolgáltatásunk

Gyógytorna

Sokan úgy gondolják, hogy a gyógytorna csak a sérülések utáni időszakban fontos és szükséges, pedig a gyógytornának nagy szerepe van a sérülések elkerülésében. A tervezett műtétek előtti időszakban is központi szerepet játszik a prekondícionáló gyógytorna, csakúgy, mint a műtét utáni rehabilitáció tekintetében. A terápiák segítségével a rehabilitáció hatékonyabbá és gyorsabbá tehető. Gyógytornászaink segítenek megtanítani pácienseinknek, hogyan legyenek aktív részei a fejlődésnek, hiszen a rehabilitáció team munka.

Részletek
A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.