Blog

A nők és a stressz - őrizze meg mentális egészségét!

2021.12.17.

A negatív stressz és a szorongás egyre több embert érint, és sajnos a mentális egészségügyi problémák előfordulása is évről-évre növekedést mutat. Hosszabb órákat dolgozunk, mint valaha, a nők nagy része pedig arról számol be, hogy túlterheli magát a sokféle szerepnek való megfelelés súlya alatt.

Statisztikai adatok szerint a nők másfélszer gyakrabban szenvednek munkahelyi stressztől, szorongástól és depressziótól , mint a férfi kollégáik. Az egyik fő tényező az, hogy a nők hajlamosabbak az úgynevezett szerep-stresszre. A konfliktus forrása, hogy amikor fizikailag a munkahelyen vannak, gondolataikat a rájuk váró családi teendőik és problémáik is lefoglalja, és fordítva: otthon is hajlamosak rágódni a munkahelyi feladatok miatt. A nők sebezhetőbbek lehetnek abból a szempontból is, hogy nem fejezhetik ki megfelelően érzéseiket, férfi kollégáikkal ellentétben. A frusztrációt vagy haragot mutató nőt nagyobb valószínűséggel tekintik kontrollálatlannak, mint egy férfit, ezzel a viselkedéssel kapcsolatban kevésbé toleránsak egy nő esetében. A stressz okainak lemondással és önmegtagadással való tűrése nem működik következmények nélkül. A tanulmányok azt mutatják, hogy ezek a helyzetek növelik a kiégés kockázatát. Erős stresszhatással járó helyzetekben a fontossági sorrend megtalálása mellett foglalkoznunk kell önmagunkkal és szeretettel fordulni saját igényeinkhez, mivel ez működő módja lehet annak, hogy meg tudjunk birkózni a mások által támasztott igényekkel is.

Esti lazítás, de hogyan?
A túlterheltség miatt stresszlevezetésre egyre több nő választja az esti borozgatást. Ez egyfajta jutalmazásként működik, amiért képes volt megküzdeni egy zsúfolt nappal és a külvilág különféle igényeivel. Tagadhatatlan, hogy az alkohol ideig-óráig segít, hogy egy gondtalan estét szerezzünk magunknak, de sajnos ez könnyen vezethet egy káros szokás kialakulásához. Érdekes módon minél felelősebb beosztásban van egy nő a munkahelyén, annál valószínűbb, hogy ezt a stresszlevezetést választja az esti órákban. A női vezetők egyharmada arról számol be, hogy hetente legalább egyszer több pohár alkoholt fogyaszt. Viszont tévhit, hogy az alkohol segít a stresszoldásban. Ahelyett, hogy támogatná jólétünket, sokkal valószínűbb, hogy aláássa azt, mert a nők szervezete kevésbé hatékony az acetaldehid, az alkohol mérgező mellékterméke feldolgozásában. Ráadásul a női alkoholfogyasztóknál nagyobb a kockázata a depresszió kialakulásának, mint a férfiak esetében. A káros következmények elkerülése végett nagyon fontos a tünetek korai felismerése és az életmódváltás, amely jelenthet például egy testhezálló sport rendszeresítését, relaxációs módszerek elsajátítását, vagy egy célzott önismereti tréning elvégzését, ahol megtanulhatóak olyan kommunikációs készségek, amelyek segítik a problémákkal való megküzdést és a kapcsolatok helyes kezelését.

Az ünnepek közeledtével, a mostani nehéz időszakban mindennél jobban vágyunk a megérdemelt nyugalomra és harmóniára. A kikapcsolódásnak, stresszoldásnak egyik hatásos és kellemes módja lehet egy testre szabott masszázs szolgáltatás igénybevétele, amely csökkenti a szorongást és a feszültséget. Az emberi érintés biztonságos, barátságos és professzionális környezetben hihetetlenül terápiás és pihentető lehet. Egy nehéz nap utáni masszázs segíti a szervezetet, hogy kiengedje az izmokban tárolt stresszt, ezáltal nyugodtabbak és boldogabbak legyünk. Továbbá a rendszeres masszázs elősegíti a relaxációra való készséget és a pihentető alvást, illetve csökkenti a fejfájás gyakoriságát és súlyosságát. 

Várjuk szeretettel szentendrei rendelőnkben, ahol többféle masszázs szolgáltatás igénybevételével támogathatja egészségét az ünnepek előtt és az új évben!

Emellett megajándékozhatja a masszázs frissítő, lazító hatását szeretteinek, barátainak, üzleti partnereinek is! A kártya folyamatosan vásárolható rendelőnk recepcióján.

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Gyógymasszázs

A gyógymasszázs mindig a panaszok állapotfelmérésével kezdődik, majd ez alapján a különböző technikákat személyre szabottan alkalmazzuk. Ilyenkor a svéd masszázs, dinamikus manuálterápia, akupresszúra, triggerpont kezelés, gerinckorrekciós kezelés elemeit szükség szerint alkalmazzuk, melyet további technikákkal, módszerekkel egészítünk ki.

Részletek
A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.