Neurológia

...

Neurológia

A neurológus feladata a központi és környéki idegrendszer vizsgálata, zavarainak kórismézése és gyógyítása.

A központi idegrendszer részei az agy és gerincvelő. A környéki idegrendszer az érző, mozgató és vegetatív működéseket ellátó idegrostokból áll, valamennyi a neurológus hatáskörébe tartozik.

Fejfájással, gerinc panaszokkal, szédüléssel, zsibbadással, különböző fájdalmakkal, remegéssel és más mozgászavarokkal keresik fel a rendelést. Az izom gyengülése, bénulása, a járás-, a beszéd zavarai is erre a szakterületre tartoznak. Nagyon gyakran az alvászavarok, a szellemi hanyatlás, memóriazavar, sőt olykor a depresszió és szorongásos tünetek hátterében is szervi, idegrendszeri zavarok állnak. Az első múlhatatlanul fontos feladat a panaszok pontos tisztázása, a részletes kórelőzmény (anamnézis) felvétele. Ezt követi az úgynevezett fizikális neurológiai alapvizsgálat (megtekintés, tapintás, meningealis izgalmi jelek és agyidegek, pupilla reakciók, szemmozgás vizsgálata, reflexvizsgálatok, izomtónus, izomerő, perifériás bénulás, érzőrendszer, koordináció, mozgás, járás, vakság, végtagataxia, remegés, beszédzavar, vegetatív idegrendszer vizsgálata).

A neurológiai alapvizsgálat során nyert információk, az ott felmerült gyanú alapján - ha szükséges- kiegészítő vizsgálatokkal EEG, EMG, rtg vizsgálat, CT, MRI további finomítható, pontosítható a diagnózis. Demencia esetén pszichológiai tesztek elvégzése is szükséges lehet.

 

Felhívjuk kedves pácienseink figyelmét, hogy az EESZT-be csak az érvényes magyar TAJ számmal rendelkező páciensek leletei (képek nem!) küldhetők fel, és így felhőbe receptet írni is csak nekik lehet.

 

 

Szolgáltatásaink árai

  • Szakorvosi vizsgálat ⋅ 30 000 Ft

  • Kontroll vizsgálat ⋅ 25 000 Ft
    (6 héten belül)

Foglaljon időpontot

Kérjük a hatékony ügyintézés érdekében pontosan adja meg a telefonszámát!

Időpontkérés telefonon:

+36 30 530 8968
Hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között.

Időpontkérés e-mailben:

happymed(at)happymed(dot)hu

Cím:

1096 Budapest, Sobieski János Utca 20-24. Fszt. 5.

2000 Szentendre, Dobogókői út 1. I. emelet

*This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.