Blog

Fedezze fel a gyaloglás örömét és szabadságát!

2020.11.06.

A gyaloglást nemcsak fizikai előnyei teszik olyan értékes tevékenységgé, hanem mentális egészségünk és jólétünk miatt is érdemes időt szánnunk rá. Vegyük számba jótékony hatásait:

Hangulatjavító hatású

A séta természetes fájdalomcsillapító endorfinokat bocsát ki a testbe, ezáltal csökkenti a stresszt. Minél több lépést teszünk a nap folyamán, annál jobb lesz a hangulatunk.

Segít fogyni, illetve az ideális testsúlyt megtartani

Egy tempós, 30 perces gyaloglással akár 200 kalóriát is elégethetünk, ezért érdemes naponta, de legalább heti három alkalommal ezt megtenni, hogy elérjük a kívánt hatást! Természetesen fontos a fokozatosság, így kezdők először 15 perccel indítsanak.

Erősíti az izmokat

A járás tonizálja a lábat és a hasizmokat - sőt, a karizmokat is, ha járás közben kissé felemeljük. Ez megnöveli a mozgástartományt, a nyomást és a súlyt pedig az ízületekről az izmokra helyezi át.

Támogatja ízületeit

Az ízületi porcok többségének nincs közvetlen vérellátása. Táplálékát a mozgás közben keringő ízületi folyadékból kapja. A járásból származó mozgás és összenyomódás „összeszorítja” a porcot, ezáltal oxigént és tápanyagokat juttat a területre.

Javítja a keringést

A gyaloglás csökkenti a szívbetegségek kockázatát, emeli a pulzusszámot, csökkenti a vérnyomást és erősíti a szívet.

Erősíti csontjait

A gyaloglás megállíthatja a csonttömeg csökkenését a csontritkulásban szenvedőknél és akár 40% -kal csökkentheti a csípőtáji törések kockázatát.

Javítja az energiaszintet és alvásunk minőségét

Séta közben megnő a légzési sebességünk, ami az oxigén gyorsabb áramlását idézi elő a véráramban, így elősegíti a salakanyagok eltávolítását és a test gyógyulási képességét. Egy kora esti séta során fellépő kellemes fáradtság enyhíti az álmatlanságot és ráhangol a pihentető alvásra.

Masszázs szolgáltatásunk kibővült lávaköves masszázzsal, amely kiválóan kezeli az álmatlanságot, erősíti az immunrendszert, megszünteti az energia blokkokat, így kiváló kiegészítése lehet a rendszeres mozgás mellett a test karbantartásának.

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Gyógymasszázs

A gyógymasszázs mindig a panaszok állapotfelmérésével kezdődik, majd ez alapján a különböző technikákat személyre szabottan alkalmazzuk. Ilyenkor a svéd masszázs, dinamikus manuálterápia, akupresszúra, triggerpont kezelés, gerinckorrekciós kezelés elemeit szükség szerint alkalmazzuk, melyet további technikákkal, módszerekkel egészítünk ki.

Részletek
A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.