Blog

Fedezze fel a gyaloglás örömét és szabadságát!

2020.11.06.

A gyaloglást nemcsak fizikai előnyei teszik olyan értékes tevékenységgé, hanem mentális egészségünk és jólétünk miatt is érdemes időt szánnunk rá. Vegyük számba jótékony hatásait:

Hangulatjavító hatású

A séta természetes fájdalomcsillapító endorfinokat bocsát ki a testbe, ezáltal csökkenti a stresszt. Minél több lépést teszünk a nap folyamán, annál jobb lesz a hangulatunk.

Segít fogyni, illetve az ideális testsúlyt megtartani

Egy tempós, 30 perces gyaloglással akár 200 kalóriát is elégethetünk, ezért érdemes naponta, de legalább heti három alkalommal ezt megtenni, hogy elérjük a kívánt hatást! Természetesen fontos a fokozatosság, így kezdők először 15 perccel indítsanak.

Erősíti az izmokat

A járás tonizálja a lábat és a hasizmokat - sőt, a karizmokat is, ha járás közben kissé felemeljük. Ez megnöveli a mozgástartományt, a nyomást és a súlyt pedig az ízületekről az izmokra helyezi át.

Támogatja ízületeit

Az ízületi porcok többségének nincs közvetlen vérellátása. Táplálékát a mozgás közben keringő ízületi folyadékból kapja. A járásból származó mozgás és összenyomódás „összeszorítja” a porcot, ezáltal oxigént és tápanyagokat juttat a területre.

Javítja a keringést

A gyaloglás csökkenti a szívbetegségek kockázatát, emeli a pulzusszámot, csökkenti a vérnyomást és erősíti a szívet.

Erősíti csontjait

A gyaloglás megállíthatja a csonttömeg csökkenését a csontritkulásban szenvedőknél és akár 40% -kal csökkentheti a csípőtáji törések kockázatát.

Javítja az energiaszintet és alvásunk minőségét

Séta közben megnő a légzési sebességünk, ami az oxigén gyorsabb áramlását idézi elő a véráramban, így elősegíti a salakanyagok eltávolítását és a test gyógyulási képességét. Egy kora esti séta során fellépő kellemes fáradtság enyhíti az álmatlanságot és ráhangol a pihentető alvásra.

Masszázs szolgáltatásunk kibővült lávaköves masszázzsal, amely kiválóan kezeli az álmatlanságot, erősíti az immunrendszert, megszünteti az energia blokkokat, így kiváló kiegészítése lehet a rendszeres mozgás mellett a test karbantartásának.

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Masszázs kezelés

Masszázs kezelésünk mindig a panaszok állapotfelmérésével kezdődik, majd ez alapján a különböző technikákat személyre szabottan alkalmazzuk. Ilyenkor a svéd masszázs, dinamikus manuálterápia, akupresszúra, triggerpont kezelés, gerinckorrekciós kezelés elemeit szükség szerint alkalmazzuk, melyet további technikákkal, módszerekkel egészítünk ki.

Részletek
Safe Laser terápia– a sokoldalú segítség!

A lágylézer a szervezet szinte bármely pontján képes csökkenteni a gyulladást, csillapítani a fájdalmat és biostimulációs hatást kifejteni. Ezáltal a sebek, sérülések gyorsabban javulnak, illetve hatására a túlzott hegképződés is jelentősen csökken. De ez még nem minden! Nézzük további jótékony hatásait:

Menstruáció - Alternatív megoldások a testi és lelki egyensúlyért

A vérzészavarok és a kellemetlen tünetek igazodnak a bennünk zajló hormonális és érzelmi változásokhoz, ezért a fájdalomcsillapítók, habár könnyű és gyors megoldást jelentenek, nem mindig segítenek.

Az vagy, amit megeszel?

A közmondást bizonyára nagyon sokan ismerik, bár ritkán gondolunk bele, hogy ezt csaknem szó szerint kell értenünk. Testünk sejtjei állandóan megújulnak, némelyek néhány óra alatt, mások napok, hetek, hónapok alatt. Ehhez a folyamathoz pedig azokat az anyagot használják fel, amiket beviszünk a szervezetünkbe. Vagyis az ételünk az életünk.