Blog

Fogyókúra nyáron - vajon több kalóriát égetünk el, ha melegben sportolunk?

2020.07.09.

A válasz nem izzadásunk mértékétől, hanem alapanyagcserénktől, vagyis BMR értékünktől függ. Az érték megmutatja, hogy testünknek az alap életfunkciók fenntartásához mennyi kalóriára van szüksége.

Kánikulában a test rendkívül keményen kezd dolgozni, hogy hűtsön, ezért a melegebb időjárás elősegítheti alapanyagcsere értékünk enyhe növekedését, így testünk kicsit gyorsabban égeti a kalóriákat.

Nincs azonban szilárd tudományos tanulmány, amely pontosan bizonyítja, hogy hangsúlyosan több kalóriát égetne el szervezetünk melegben. A kalóriaégetés bármilyen növekedése valószínűleg csak rövid ideig tartana, mert a test megtanul alkalmazkodni. Ráadásul hatékonyság szempontjából extra hő nélkül eredményesebb edzést érhetünk el, mert szervezetünk képes lesz arra, hogy hosszabb ideig elviselje a terhelést.

Rendkívül fontos, hogy ha úgy dönt, hogy meleg időben edz, akkor fokozottan hidratáljon, mivel kiszáradhat vagy hőhullámot kaphat. Akkor hozhatja ki a legtöbbet az edzésekből, ha megfelelő ruhát (futáshoz fehér sapkát és könnyű edző felszerelést) visel, folyamatosan vizet iszik és az edzés időpontját nem a nap közepére, hanem kora reggelre vagy késő estére időzíti.

Tekintse meg masszázs szolgáltatásunkat, amely kiváló kiegészítése lehet a fogyás és a méregtelenítés elősegítésének!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Gyógymasszázs

A gyógymasszázs mindig a panaszok állapotfelmérésével kezdődik, majd ez alapján a különböző technikákat személyre szabottan alkalmazzuk. Ilyenkor a svéd masszázs, dinamikus manuálterápia, akupresszúra, triggerpont kezelés, gerinckorrekciós kezelés elemeit szükség szerint alkalmazzuk, melyet további technikákkal, módszerekkel egészítünk ki.

Részletek
A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.