Blog

Hogyan védheti meg szeme egészségét?

2021.04.06.

Az évek előrehaladtával szemünk egészsége egyre sebezhetőbbé válik, ezért látásunk gondozásának kiemelt szerepe van. Különösen a makula - egy ovális alakú pigmentált terület a retina közepe közelében, a szem hátsó részén - károsodhat a természetes öregedés, a helytelen étrend, valamint a kék fény és az oxidatív stressz miatt.

A makula felelős a központi látás tisztaságáért, amely magas koncentrációban tartalmaz fényérzékeny sejteket. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy tisztán lássuk a finom részleteket, és elengedhetetlen az olyan tevékenységekhez, mint az olvasás, az írás, a vezetés vagy akár az arcok felismerése.

A makula három pigmentet tartalmaz - luteint, mezo-zeaxantint és zeaxantint. A lutein és a zeaxanthin fontos tápanyagok, amelyeket a test raktároz el a szemben, hogy ezáltal makula pigmentként ismert védőréteget hozzon létre. Ezek az erős antioxidánsok úgy működnek, mint a „belső napszemüvegek” - védik a makulát a kék fény és az oxidatív stressz káros hatásaitól.

Ahhoz, hogy szemünk egészségét megőrizzük kiemelten fontos a rendszeres látásvizsgálat. A szűrés során, a látáskorrekció által komolyabb tünetek is, mint a fejfájás, fényérzékenység, fáradékonyság is kiküszöbölhető.

A Happymed Optikában kiváló minőségű, személyre szabott szemüveglencsék teljes kínálatával, valamint szemüvegkeretek széles választékával állunk rendelkezésére, hogy a látásvizsgálatot és az egyeztetést követően a legmegfelelőbb szemüveget készíthessük el Önnek!

Akciónk keretében most minden szemüvegkeretre és lencsére 15 % kedvezményt biztosítunk!

Várjuk szeretettel látásvizsgálatra szentendrei rendelőnkbe, ahol előjegyzés nélkül is fogadjuk az érdeklődőket!

Nyitvatartási időpontjaink:

Látásvizsgálat:

Hétfő 9,00 - 12,30
Kedd 14,00 - 17,30

Optika:

Hétfő 8,00 - 13,30
Kedd 14,00 - 18,30
Péntek 14,00 - 16,00

Vissza a bloghoz

A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.