Blog

Kerékpározás - kedvenc időtöltésünkké válhat!

2021.03.18.

A tavasz beköszöntével, a lezárások heteiben a kerékpározás akár legkedveltebb szabadtéri tevékenységünkké is válhat. A kerékpározás nagyszerű módja testtudatunk erősítésének, miközben segít megőrizni vitalitásunkat és kedélyállapotunkra is pozitívan hat.

Ezt a sporttevékenységet egyszerűsége miatt is lehet szeretni: csak egy kerékpárra van szükségünk és már indulhatunk is. Ez egyfajta szabadságérzetet ad, könnyen beépíthetjük a napi rutinunkba, és számtalan előnye van egészségünk megőrzésében: csökkenti a krónikus betegségek, például a szívbetegségek, a 2-es típusú cukorbetegség és a stroke kockázatát, a szív- és érrendszeri problémákat, valamint nem terheli ízületeinket. A mérsékelt tempóval óránként akár 500 kalóriát is égethetünk, testünk karcsúbbá és feszesebbé válik. Különösen jó az alsó testrész feszesítésére, de a felsőtestet is edzhetjük, ha terepen haladunk. Idősebb korosztálynak is kiemelten ajánlott, mivel a különböző betegségek megelőzése mellett az egyensúly fejlesztésében illetve megtartásában is fontos szerepet játszhat.

Amatőröknek nagyszerű választás lehet a hibrid kerékpár, ami nehezebb emelkedőknél egy kis segítség jelent, mivel a kerékpárt az emberi erő és a villanymotor együttesen mozgatja, így a nehezebb szakaszokon lényegesen megkönnyítik a tekerést. Ráadásul a szélesebb gumiabroncsoknak és az egyenes kormánynak köszönhetően rendkívül kényelmes ülést biztosít.

Bármilyen, testünket dolgoztató aktivitás életkortól függetlenül segít fittnek és testileg, lelkileg egészségesnek maradni!

Kiegészítő mozgásként jelentkezzen gyógytorna vagy személyi edzés szolgáltatásunkra, ahol képzett szakemberek segítenek a testtudat megerősítésében, sportolás közben a helyes testtartás kialakításában, A  személyi edzés keretén belül megismerkedhet egy speciális mozgásformával (Stability Workout), ahol a cél a törzs mélyizmainak erősítése és az ízületek stabilitásának fokozása.

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Személyi edzés

Személyi edzőnk vezetésével Stability Workout szolgáltatást nyújtunk. Az idegen elnevezés mögött egy különleges és élvezetes edzésmódszer rejlik.

Részletek
A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.