Blog

Kerékpársport – a gyógytorna fontossága az állóképesség megőrzéséhez!

2020.10.01.

A kerékpározást lehet hobbi és profi szinten is űzni: országúton, pályán, vagy terepen is élvezni a mozgás örömeit. A távolság leküzdése során, a kilométereket róva szebbnél szebb tájakon haladhatunk, a kerékpár adottságaiból adódóan akár 30-40 kilométeres sebességgel.

Egy kerékpáros eredményeit nagymértékben befolyásolja mentális és fizikai állóképessége, amihez kiemelten fontos az izmok gyors reakciója és nyújtható állapota. A sport jellegéből adódóan a sportoló ki van téve a viszonylag nagy sebességnek, az időjárás viszontagságainak, illetve egyéb akadályoknak, így ebben a sportban is gyakoriak a sérülések, melyek rehabilitációja gyógytornász segítségével különösen hatékony lehet, például egy térdsérülés esetén úgy is lehet erősíteni, karban tartani az izomzatot, hogy közben a sportoló nem terheli az ízületet. Ezen kívül a szakember segítségével végzett megfelelő mozgássorok fontos segítséget nyújtanak a sérülések megelőzése szempontjából is, ami mind a profi, mind a hobbi sportoló számára kiemelt jelentőségű.

További problémákat okoz, hogy a hosszú kilométerek és a kormány helyzete miatt a versenykerékpárokon a kerékpározók mellizmai rövidülhetnek, ezáltal a légzés kicsit nehezebb lesz, vagyis a hát felé fog növekedni a tüdő, így a hát görbébbnek tűnik. Ez viszont statikai felborulást okoz a test más területein. Ennek mértékét célzott kezelésekkel lehet csökkenteni, illetve kiegészítő erősítésekkel érdemes stabilizálni.

Jelentkezzen gyógytorna szolgáltatásunkra, ahol felkészült szakembereink szeretettel várják a profi és az amatőr sportolókat is!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Gyógytorna

Sokan úgy gondolják, hogy a gyógytorna csak a sérülések utáni időszakban fontos és szükséges, pedig a gyógytornának nagy szerepe van a sérülések elkerülésében. A tervezett műtétek előtti időszakban is központi szerepet játszik a prekondícionáló gyógytorna, csakúgy, mint a műtét utáni rehabilitáció tekintetében. A terápiák segítségével a rehabilitáció hatékonyabbá és gyorsabbá tehető. Gyógytornászaink segítenek megtanítani pácienseinknek, hogyan legyenek aktív részei a fejlődésnek, hiszen a rehabilitáció team munka.

Részletek
A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.