Blog

Kimerültség - milyen jelek utalhatnak rá?

2020.10.28.

A testi-érzelmi-lelki kimerülés többek között a hosszabb időn keresztül tartó stressz és fokozott fizikai túlterheltség által alakulhat ki. Azokat az embereket érinti fokozottabban, akik magukkal szemben túlzottan igényesek és folyamatosan nehezen teljesíthető elvárásokat támasztanak önmagukkal szemben.

A kimerültségre utaló jelek:

  • Nehezebb elvégezni a normál feladatokat
  • Nehéz koncentrálni
  • Nyomott hangulat, közönyösség
  • Motiválatlanság
  • Fokozott stresszérzékenység

A lelki tüneteken kívül pszichoszomatikus tünetek is megjelenhetnek, mint az erős szívdobogás, szédülés, fejfájás, egyensúlyzavar, izomfeszültség, gyomor panaszok (gyomorfájdalom, hasi görcsök.)

A káros következmények elkerülése végett nagyon fontos a tünetek korai felismerése és az életmódváltás, amely jelenthet például relaxációs módszerek elsajátítását, vagy egy célzott önismereti tréning elvégzését, ahol megtanulhatóak olyan kommunikációs készségek, amelyek segítik a problémákkal való megküzdést és a kapcsolatok helyes kezelését.

Továbbá érdemes különválasztani a munkával töltött időt a pihenéstől! Ha éppen otthon dolgozik, fontos felismerni, hogy a határok ilyen helyzetben elmosódnak. Szakítsa félbe a napot: üljön le enni, szánjon időt a testmozgásra, hagyja abba a munkát a szokásos időben. Egy-egy időnkénti rendkívüli szabadnap is sokat segíthet, mert csökkenthető általa a túlterhelés!

Emellett kiemelten fontos, hogy immunrendszerét erősítse a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett akár olyan étrend-kiegészítőkkel – például Flavon termékekkel - , amelyek többek között polifenol tartalmuk révén gyulladáscsökkentő hatásúak, védik a keringési rendszert és folyamatosan támogatják a komoly szellemi és fizikai igénybevételnek kitett szervezetet. (A polifenolok olyan vegyületek, amelyek a zöldségek, a gyümölcsök jellegzetes színének, illatának kialakításáért is felelősek.)

Várjuk szeretettel szentendrei rendelőnkben, ahol többféle masszázs szolgáltatásunk igénybevételével vagy Flavon termékek segítségével is támogathatja regenerálódását.

 

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Gyógymasszázs

A gyógymasszázs mindig a panaszok állapotfelmérésével kezdődik, majd ez alapján a különböző technikákat személyre szabottan alkalmazzuk. Ilyenkor a svéd masszázs, dinamikus manuálterápia, akupresszúra, triggerpont kezelés, gerinckorrekciós kezelés elemeit szükség szerint alkalmazzuk, melyet további technikákkal, módszerekkel egészítünk ki.

Részletek
A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.