Blog

Kinesio tape– mire jó és mit jelentenek a különböző színek?

2020.07.13.

A kinesio tape vagy tapasz különféle terápiás kezelések ideális kiegészítője, amely gyógyszeres hatóanyag nélkül támogatja a fájdalmas, sérült testrész gyors és hatékony gyógyulását.

A ragasztott területen a végkeringés javul, az ödéma csökken, oldódik az izomgörcs, az izomcsomók eltűnnek. Pozitív hatása elsősorban a felhelyezés formájától, módjától, az alkalmazott technikától, másodsorban pedig a színektől függ. A kezelés a színterápia alapjaira épül, a tapaszok ezért különböző színűek.

A klasszikus színek a következők:

Pink - Aktiváló, tonizáló hatású, a szimpatikus idegrendszer működését serkenti.
Kék - Nyugtató, detonizáló hatású a paraszimpatikus idegrendszer működését serkenti.
Fekete - Hatása hasonló a kékhez, illetve egyéb más színek hatását erősíti.
Bézs - Semleges szín, kevésbé feltűnő, esztétikai okokból gyakori pl. az arc területén

A gyógytapasz anyaga pamut, amely egy speciális technikának köszönhetően hosszanti irányban nyújtható. Ez az elasztikus tulajdonság fontos szerepet játszik az anyag ellenálló képességének biztosításában, ezáltal több napig is a bőrön marad és így a szervezetre kifejtett hatását akár 5-6 napon keresztül is változatlanul meg tudja tartani.

A kinesio tape ragasztása Masszázs és Gyógytorna szolgáltatásaink kiegészítéseként is alkalmazható, amely a kezelés végén történhet vagy önállóan kérve, vizsgálattal együtt egy fél órás kezelést jelent. 

 

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Gyógytorna

Sokan úgy gondolják, hogy a gyógytorna csak a sérülések utáni időszakban fontos és szükséges, pedig a gyógytornának nagy szerepe van a sérülések elkerülésében. A tervezett műtétek előtti időszakban is központi szerepet játszik a prekondícionáló gyógytorna, csakúgy, mint a műtét utáni rehabilitáció tekintetében. A terápiák segítségével a rehabilitáció hatékonyabbá és gyorsabbá tehető. Gyógytornászaink segítenek megtanítani pácienseinknek, hogyan legyenek aktív részei a fejlődésnek, hiszen a rehabilitáció team munka.

Részletek
Csípő- és tomporfájdalom – vajon mire hívja fel a figyelmet?

Jellegzetes tünet a csípő és comb hátsó-külső részén jelentkező kisugárzó fájdalom, valamint, ha behatárolható nyomásérzékeny pont tapintható a nagy tomportáj feletti területen, illetve, ha oldalt fekve az érintett oldalon kifejezett érzékenység, fájdalom jelentkezik, ami az alvást zavarja. Jellemző, hogy a panaszok fokozódnak hosszú gyaloglás, lépcsőzés után, vagy ha ülés után fel kell állni.

Édesítőszerek – használatuk vajon helyes megoldás a cukorpótlásra?

Mindennapjainkban a szakemberek számos felületen, fórumon hívják fel a figyelmünket a cukorbevitel csökkentésére, de a kulcsszó ebben az esetben is a mérték: teljesen nem lehet és nem is kell felhagynunk a cukorral, illetve az édes ízzel.

Egyensúlyozás – a több szinten ható mozgásforma!

Az egyensúlyérzék nemcsak egy velünk született képesség, hanem kortól, nemtől függetlenül nagymértékben fejleszthető. Számtalan előnye van a hétköznapi életben, mert ez az alapja a többi összetett mozgásnak, mint a séta, futás, ugrás, emelés. Érdemes rendszeresen az edzésprogramunk részévé tenni!