Blog

Kisbabát vár? Próbálja ki a kismama tornát!

2022.09.20.

A várandósság nagyon fontos időszak egy nő életében, ami együtt jár a hullámzó közérzettel és érzelmekkel, illetve a különféle testi és lelki változásokkal. Ezért nagyon fontos az elővigyázatosság, de érdemes arra is figyelni, hogy az öngondoskodás ne csapjon át káros tétlenségbe.

A kismama torna egy olyan lazító, könnyű gyakorlatok sorozata, amelyek segítenek felkészíteni a kismamát a szülésre. A rendszeres testmozgás erősíti a szülésben részt vevő izmokat, az anyagcserét, megelőzhető általa a hátfájás, a csípőízületi kellemetlenségek, a visszérprobléma, a lábak duzzanata. Ez a speciális torna elősegíti továbbá a helyes testtartás kialakítását, fejleszti az izomtónust, az ízületek mozgékonyságát, amely pozitívan hat a légzésre és javítja a magzat oxigénellátását is. A légzőgyakorlatok támogatják a rekeszizmot és a mellkasi légzést, illetve a szív- és érrendszert. A várandóság alatti aktív állapot csökkenti a szülés során fellépő szövődmények kockázatát, tehát nemcsak a csecsemő javát szolgálja, hanem biztonságosabbá és boldogabbá teszi a kismamát, kényelmesebbé teheti a várandóságot és a kismama gyorsabban felépülhet a szülés után.

Összességében elmondható, hogy a torna mind fizikailag, mind pszichésen segíti az egészséges és magabiztos várandóságot, javítja a közérzetet, az önbecsülést, erősíti az önbizalmat. 

A foglalkozások egyénileg vagy kiscsoportokban, kellemes, pihentető környezetben zajlanak, ahol lehetősége van beszélgetni más kismamákkal, közös élményeket megosztani és egyszerűen csak jól érezni magát másokkal. A gimnasztikát a terhesség bármely időszakában lehet gyakorolni, kivéve azokat az időszakokat, amikor a fizikai állapot ezt nem teszi lehetővé. A gyakorlatokat változatos eszközökkel lehet gyakorolni: nagy- és kislabdákkal, bosu labdával, súlyzókkal, gumiszalagokkal, trx kötéllel.

Nyugodtan bízza rá magát tapasztalt oktatónkra, aki támogatni tudja Önt a gyakorlatok helyes kivitelezésében és figyelni - a várandóság szakaszától függően - aktuális igényeire, így minden alkalommal egyéni, személyre szabott órákon vehet részt. Egészen a szülés napjáig lehet mozogni, ha kedve és vágya van rá! Soha nem késő elkezdeni!

Tekintse meg a bővített igényeknek megfelelő, kifejezetten kismamáknak ajánlott szolgáltatásainkat:

Bármelyik szolgáltatásainkra szeretettel várjuk a várandós anyukákat!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Kismama torna

A várandósság egy olyan állapot, amely gondos felkészülést kíván. A torna a kismama életminőségén, fizikai állapotán, lelki közérzetén és a szülés utáni felépülésben is fontos szerepet játszik.

Részletek
A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.