Blog

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

2022.10.12.

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

A ráncok két osztályba sorolhatók: megkülönböztetünk dinamikus és statikus ráncokat.

A dinamikus ráncok

Minden alkalommal, amikor mosolyog, ráncolja a szemöldökét, hunyorog, vagy akár szívószállal iszik, egy barázda képződik a bőr felszíne alatt. Mivel a dinamikus ráncokat az izomösszehúzódás okozza, minimalizálásuk legmegfelelőbb módja a ráncokat generáló izomműködés csökkentése. Erre nyújt megoldást az a dinamikus ráncok kezelésére irányuló kezelés, amely hatásos módja ezen ráncok megjelenésének csökkentésére. A kezelés blokkolja az idegsejtek jelzéseit, emiatt a bőr ellazul. A végeredmény egy sokkal simább, fiatalosabb megjelenés kevésbé feltűnő ráncokkal.

Statikus ráncok

A legtöbb esetben a statikus ráncok az elasztin és a kollagén elvesztése miatt alakulnak ki. A kollagén a bőr tartószerkezetének 75 %-át teszi ki, míg az elasztin rugalmasságot biztosít a bőrszöveteknek. A tanulmányok azt mutatják, hogy a kollagéntermelés 25-30 éves kor körül kezd lassulni, és ezt követően évente 1%-kal csökken. A statikus ráncok hangsúlyosan láthatóak és soha nem tűnnek el. Ilyenek a szem, a száj és áll alatti vonalak, illetve a nevető ráncok. Ezek a vonalak folyamatosan elmélyülnek, és az évek során tartósan bevésődnek a bőrbe. Lényegében elmondható, hogy a dinamikus ráncokként kezdődő arcvonalak idővel statikus ráncokká alakulhatnak.

Ha aggódik amiatt, hogy statikus ráncai az életkor előrehaladtával egyre láthatóbbá és tartósabbá válnak, egy hialuronsavas kezelés keretén belül bőrfeltöltők segíthetnek csökkenteni megjelenésüket. A töltőanyagok hialuronsavból (HA) készülnek, ami egy, a bőrben természetesen előforduló anyag és amely tápanyagokat szállít, térfogatot ad, és segít a bőr nedvességmegtartásában.

Egy másik lehetőség a statikus ráncok leküzdésére a Safe Laser és a Safe Laser Gél komplex arckezelés. A Safe Laser lassítja a bőr öregedésének látható jeleit, finomítja a meglévő ráncokat, regenerálja a bőrt. Serkenti a bőr kollagén és elasztin termelését, javítja a bőr feszességét, rugalmasságát. A Safe Laser Gél egy speciális öregedésgátló szérum, ami a lágy lézerfénnyel megvilágítva egyedülálló bőrfiatalító hatással rendelkezik, de a Gél önállóan is fantasztikus eredményekre képes a hatóanyagai révén. Bár a kezelés hatásának kialakulása lassabb és mérsékeltebb a hialuronsavas beavatkozáshoz képest, azonban nem igényel tűszúrást, semmilyen fájdalommal nem jár, és csaknem bármikor elvégezhető!

További információért látogasson el honlapunk Szépészeti kezelések szolgáltatásához!

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Szépészeti kezelések

Bőrünk a kor előrehaladtával veszít rugalmasságából, elvékonyodik, szárazabbá válik. A bőr lényeges összetevője a hialuronsav, egy áttetsző, zselészerű anyag, amely megtartja a vizet, megőrzi a bőr hidratáltságát, fiatalságát. A korral csökken a bőr hialuronsav tartalma, 40-50 éves korra már az 50%-át elveszítjük.

Részletek
A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.