Blog

Prevenciós tréning – kulcsfontosságú a sérülések elkerülésében!

2020.08.13.

Aktív sportolók körében, de különösen a labdás csapatsportoknál, mint a futball, a kosárlabda vagy a kézilabda, külön kiemelt fontosságú a sérülések megelőzése. Azért érdemes előtérbe helyezni a prevenciót, hogy egy sérülés ne vágja ketté a sport teljesítményt, vagy a felkészülési időszakot.

A leggyakoribb sérülések jellemzően a kevés ideig tartó nyújtásból, vagy a nem megfelelő módon végzett feladatokból eredeztethetőek. A sérülések hátterében állhat korábbi sérülésekből visszamaradt aszimmetria, nem jól fejlesztett stabilitás vagy aránytalan, egyenlőtlen terhelés. Ezáltal a fáradás következtében kialakult baleset és a túlterhelt szövetek sérülési esélyei sokkal magasabbak.

Erre kiváló megoldás lehet a prevenciós gyógytorna, amely figyelembe veszi az egyéni adottságokat, a probléma típusát és annak individuális kezelését. A jól kialakított prevenciós tréning mindig költséghatékonyabb, mint a rehabilitáció, és a felépülés időtartamát tekintve is rövidebb folyamat. A specifikus mozgásokat imitáló gyakorlatok felkészítik a sportoló idegrendszerét és a mozgatórendszerét egy esetleges éles helyzetre. A kettő egymástól függetlenül nem tud fejlődni, az ideg-izomeredetű edzés erre alapul, amelynek építőkövei az eszközös, illetve a vizuális és non-vizuális feladatok. A megfelelő módokon (lágyrész manuális technikák, trigger - tenderpont terápia) fellazított izmokkal pedig a sérülések könnyebben kiküszöbölhetőek lesznek.

Jelentkezzen gyógytorna szolgáltatásunkra, ahol felkészült gyógytornászaink aktívan sportoló pácienseinket is várják szeretettel szentendrei és budapesti rendelőinkben!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Gyógytorna

Sokan úgy gondolják, hogy a gyógytorna csak a sérülések utáni időszakban fontos és szükséges, pedig a gyógytornának nagy szerepe van a sérülések elkerülésében. A tervezett műtétek előtti időszakban is központi szerepet játszik a prekondícionáló gyógytorna, csakúgy, mint a műtét utáni rehabilitáció tekintetében. A terápiák segítségével a rehabilitáció hatékonyabbá és gyorsabbá tehető. Gyógytornászaink segítenek megtanítani pácienseinknek, hogyan legyenek aktív részei a fejlődésnek, hiszen a rehabilitáció team munka.

Részletek
A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.