Blog

Safe laser terápia – aktív sportolás esetén

2021.12.08.

Az elmúlt évtizedekben a sportorvosok a Safe laser terápiát főleg a sportsérülések kezelésére alkalmazták, de a legfrissebb kutatások azt mutatják, hogy a lézeres kezelés más területeken is rendkívül hatékony. A lágylézer a szervezet szinte bármely pontján képes csökkenteni a gyulladást, csillapítani a fájdalmat és biostimulációs hatást kifejteni. Ezáltal a sebek, sérülések gyorsabban javulnak, illetve hatására a túlzott hegképződés is jelentősen csökken. De ez még nem minden! Nézzük további jótékony hatásait:

Állóképesség fokozása
Az edzések, versenyek előtti infravörös (808-830nm) lézerbesugárzás javítja az izmok teljesítő képességét, késlelteti az izomfáradtság kialakulását és csökkenti a tejsav koncentrációt.

Teljesítmény optimalizálás
A sportolás előtti lézerbesugárzás javítja az izomsejtek mitokondrium funkcióját, ezzel elősegíti a hatékonyabb oxigén ellátást. Ezen felül a lézerfény hatására javul az izmok vérellátása is, fokozódik a mikrócirkuláció és a tápanyag ellátás.

Regeneráció
A sportmozgás utáni lézerbesugárzás elősegíti az izmok, szalagok gyorsabb regenerálódását. Gyorsítja a tejsav lebomlását, csökkenti az izomláz mértékét.
Különösen ajánlott sorozatos terheléssel járó sportágaknál.

Sportsérülés rehabilitációja
A lézerfény fontos élettani hatása a gyulladás csökkentése, a traumás sérülések következtében kialakuló duzzanat és ödéma gyógyulásának elősegítése, továbbá az akut illetve krónikus fájdalmak hatékony csillapítása.
További előnyös hatás a hámsérülések, operáció utáni sebek, csonttörések, szalag- és izomszakadások gyógyulásának elősegítése.
A kutatások és a nagyszámú esettanulmányok megmutatták, hogy a lézerkezelés jelentősen gyorsítja a sportsérülések gyógyulási idejét, javítja a rehabilitáció eredményességét és csökkenti az újabb sérülés esélyét.

Mitől függ a kezelések gyakorisága?

A kezelések gyakorisága attól függ, hogy milyen típusú, illetve milyen régen áll fenn a probléma.

Akut betegségek kezelése (a betegség a közelmúltban keletkezett):

A kezelést 1-2 hétig naponta, majd a tünetek megszűnéséig heti 3 alkalommal kell alkalmazni. Már az első kezelés alatt vagy 1 napon belül javulás észlelhető.

Krónikus (elhúzódó) betegségek kezelése (6-8 hétnél régebben keletkezett):

A hosszabb ideje fennálló betegségeket ritkábban kell kezelni. Az első 2 héten 3-4, majd hetente 2-3 alkalommal a tünetek megszűnéséig vagy jelentős csökkenéséig.

Krónikus betegségeknél a gyógyulás természetesen hosszabb ideig tart. Az első kezelések után a fájdalom fokozódhat, de ez átmeneti jelenség, néhány kezelés után fokozatosan megszűnik.

Mozgásszervi fájdalmaknál sokszor nem a probléma forrásánál érezzük a fájdalmat, hanem más területre, pl. az ízületbe sugárzik ki. A hatékony fájdalomcsillapítás érdekében célszerű nem csak a fájdalmas terület, hanem a kisugárzó fájdalompontok megkeresése és kezelése is.

A Safe Laser kezelést gyógytorna vagy gyógymasszázs szolgáltatásunkon belül veheti igénybe budapesti és szentendrei rendelőnkben. Ezen felül szentendrei rendelőnkben több szolgáltatásunk részeként is igénybe vehető, ha mozgásszervi, bőrgyógyászati, fül-orr-gégészeti, légúti panaszai vannak, illetve cukorbetegség esetén is.

Várjuk szeretettel rendelőinkben!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Safe Laser kezelés

Részletek
Ismerje meg legújabb szolgáltatásunkat, a Craniosacralis kezelést!

A teljes nevén Integrált craniosacralis biodinamika kezelés egy különleges és rendkívül hatékony terápia, melynek során elsősorban a páciens gyökérproblémája kerül felkutatásra és kezelésre annak érdekében, hogy a változás tartós és a mindennapokban is jól érzékelhető legyen.

Emésztőrendszeri problémái vannak? – Derítse ki tünetei okát ételintolerancia vizsgálattal!

Az utóbbi években egyre gyakoribbá váltak az emésztőrendszert érintő tünetek, amelyek hátterében többek között a stresszes, rohanó életmód, illetve a nem megfelelő minőségű és mennyiségű ételek elfogyasztása áll. A betegek jelentős részét az ételallergiával, ételintoleranciával vagy ételérzékenységgel élők teszik ki.

Alakbarát strandolás

A vízparti büfékben, strandokon óriási kínálat van a zsíros, cukros ételekből. Nagy feliratok, színes táblák hirdetik mindenfelé a lángost, jégkrémet, hamburgert. Akár sikerült elérni a vágyott alakot, akár nem, érdemes a nyári hónapban is odafigyelni az étkezésre, nem teljesen elengedni magunkat, hogy megtarthassuk az elért eredményeket, vagy legalább ne terheljük a nagy melegben testünket a nehéz ételekkel.