Blog

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

2022.09.29.

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.  

A legtöbb esetben a ráncok az elasztin és a kollagén elvesztése miatt alakulnak ki. A kollagén a bőr tartószerkezetének 75 %-át teszi ki, míg az elasztin rugalmasságot biztosít a bőrszöveteknek.

Általánosságban elmondható, hogy a kollagéntermelés 25-30 éves kor körül kezd lassulni, és ezt követően évente 1%-kal csökken, főleg a környezetszennyezés által képződő szabad gyökök miatt. A szabad gyökök olyan molekulák, amelyek káros láncreakciókat indítanak el a szervezetben, például keresztkötéseket hozhatnak létre a bőrben lévő zsírok és fehérjék között, ezzel károsítva a bőr kollagénjét és elasztinját. Erős kötőszövetek nélkül pedig a bőr elgyengül és megereszkedik. A szervezetben lévő szabad gyökök mennyiségét növeli az UV-fény és a környezeti szennyező anyagok túlzott kitettsége. Az UV-sugárzás felelős az öregedés jeleinek akár 80%-áért, mivel kiszárítja a bőrt, ráncosodást, károsodott pigmentációt és rákkockázatot okoz. Ez az oka annak, hogy a ráncok általában az arcon és a nyakon, a kézháton és a karokon jelennek meg – az időjárási hatásoknak leginkább kitett területeken.

A szem körüli bőr 40%-kal vékonyabb, mint az arc többi részén, sokkal kevesebb zsírmirigy található benne, így sokkal érzékenyebb az öregedés jeleire, ezért a szem körüli bőr gyakori dörzsölése és húzása is szemráncokhoz vezethet. Emellett a dohányzás is jelentősen csökkenti a bőr véráramlását, a tápanyag- és oxigénellátást, amelyre a bőrnek szüksége van a helyreállításhoz és regenerációhoz, illetve még az alváshiány és a helytelen táplálkozás is olyan ártalmak, amelyek negatív irányban változtatják meg a bőr felületét.

Bármelyik életkorban vagyunk éppen, nem kell feltétlenül belenyugodni a sorsba: a rendelőnkben igénybe vehető Plasmage eljárás rendelkezésre áll, hogy segítsen például a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolításában. 

A hatás a sebészeti beavatkozáshoz hasonló, de hegesedés nélkül, a felépülési időszak pedig rövid, lenyűgöző eredménnyel. Az eljárás körülbelül 30-60 percig tart, a kezelt területen 7-14 napig pörkösödés alakul ki, majd heg nélkül gyógyul a bőr. Duzzanat előfordulhat a kezelt területen, de 2-3 napon belül eltűnik. Ezután visszatérhet szokásos napi tevékenységéhez. A kezelés korszerű választás, mert nincs öltés és vágás a bőrön, minimális mellékhatással jár, a gyógyulás fájdalommentes és az eredmény hosszú távon megmarad.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha bőrápolási problémái vagy aggályai vannak, mi azért vagyunk, hogy útmutatást adjunk és segítsünk az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában. Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Szépészeti kezelések

Bőrünk a kor előrehaladtával veszít rugalmasságából, elvékonyodik, szárazabbá válik. A bőr lényeges összetevője a hialuronsav, egy áttetsző, zselészerű anyag, amely megtartja a vizet, megőrzi a bőr hidratáltságát, fiatalságát. A korral csökken a bőr hialuronsav tartalma, 40-50 éves korra már az 50%-át elveszítjük.

Részletek
A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!