Pilates

...

A pilates módszer a test komplex szemléletét, vizsgálatát és a panaszok komplex kezelését tartja fontosnak, figyelembe véve azt, hogy ami testünkben történik, tükröződik az agyunkban és fordítva. A testünket ért hatások következtében kialakult elmozdulásokat oldja és közelíti testünk egyensúlyát a tökéletes irányba, melyben nagy szerepet kapnak a gerinc stabilizáló mélyizmok, illetve a speciális légzéstechnika.

Alapelvei a koncentrált gyakorlat végzés, a test középpontjából kiinduló mozdulatok,a tudatos izomkontroll, a megfelelő ritmust adó, ellazulást segítő légzés, a pontos kivitelezés, mennyiség helyett a minőség, illetve a mozgás folyamatos áramlása.

A módszer különösen javasolható az ülőmunkát végzőknél, egyoldalú terhelés, helytelen testtartás következtében kialakult panaszok, ízületi mozgáskorlátozottság, tartáshibák esetén, vagy különböző sport-, tánc-, egyéb sérülések, betegségek, műtétek utáni rehabilitáció javítására, gyorsítására, szülést követő panaszok megszüntetésére, mivel nincs túlzott megterhelés. Szintén kiváló lehet sportolók, élsportolók számára a megfelelő izomkontroll és testtudat kialakítására, mellyel a sérülések elkerülhetők, de bárkinek a stressz csökkentésére is. Problémamentes esetben várandósság alatt és szülés után is gyakorolható, bármely életkorban elkezdhető, nőknek és férfiaknak egyaránt hasznos.

Cél a testtudatosság, a core – mély test izmok erősítése, tartásjavítás, egyensúly visszaszerzése, izmok tónusának fokozása, gerincoszlop statikájának erősítése, tónus eltolódásból adódó izom és ízületi fájdalmak, belső szervi panaszok enyhítése, keringés javítása által az anyagcsere normalizálása, kedélyállapot jótékony befolyásolása a személyre szabott, kontroll alatt tartott gyakorlatok végrehajtásával. „Mellékhatásként” karcsúbb, feszesebb vonalak, jobb erőnlét, egészségesebb test és kiegyensúlyozottabb lélek, felfrissülés, ellazultság, megerősödés az eredmény.

Elsősorban a pilatessel ismerkedők számára javasoljuk, akik erősebb, ruganyosabb testre vágynak.
Az órákat Takácsné Bukovinszki Gyöngyi vezeti.

A pilates előtt 2-3 órával nehéz étkezés nem javasolt, a gyakorlatokat kényelmes ruhában, mezítláb
végezzük. Az 50-55 perces órákat egyénileg vagy 2-3 ember közösen veheti igénybe, mely után
lehetőség van zuhanyzásra, illetve frissítő vagy ellazító tea fogyasztására is.

 

Szolgáltatásaink árai

  • Pilates ⋅ 14 000 Ft
    Egyéni – személyi oktatóval

  • Pilates ⋅ 9 000 Ft/fő
    Páros – személyi oktatóval

  • Pilates ⋅ 7 000 Ft/fő
    Hármas – személyi oktatóval

Foglaljon időpontot

Kérjük a hatékony ügyintézés érdekében pontosan adja meg a telefonszámát!

Időpontkérés telefonon:

+36 30 530 8968
Hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között.

Időpontkérés e-mailben:

happymed(at)happymed(dot)hu

Cím:

1096 Budapest, Sobieski János Utca 20-24. Fszt. 5.

2000 Szentendre, Dobogókői út 1. I. emelet

*This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.