Blog

Megelőzés, immunerősítés – hogyan járulhat hozzá Ön is?

2020.11.09.

A jelenlegi megváltozott viszonyok mellett még nagyobb jelentősége van a testi, lelki harmónia, egészség kialakításának és megtartásának. Mindez eddig is tudatos odafigyelést igényelt, azonban most a külső körülmények is erre kényszerítenek. Legyen ez egy lehetőség arra, hogy egészségesebb egyensúlyt alakítunk ki, ahol egyre inkább harmóniában kerül a munka, magánélet, a táplálkozás, mozgás, a test és lélek.

Ha már egészségmegőrzés és november, idén is újra movember, amikor a férfiak egészségmegőrzésére hívjuk fel a figyelmet, mivel ők általában nehezebben, így később fordulnak szakemberhez. Első lépésként javasoljuk, hogy 40-45 év felett évente egyszer legyen vérvétel, PSA vizsgálattal, ami már igen hamar jelezheti prostata daganat lehetőségét. Következő lépés lehet egy általános hasi ultrahang, melyet a herék vizsgálatával is kiegészíthetünk.

Természetesen a nőknek is kiemelten fontos mind a fogamzóképes korban, mind idősebbek esetén a rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálat, melyet számos egyéb vizsgálattal, mintavétellel lehet kiegészíteni.

Az őszi, téli hónapokban a befelé fordulás, lelassulás, immunerősítés a természet által is vezérelt szükséglet, amit a tartósan fennálló, és jelenleg is fokozódó vírushelyzet tovább erősít. Ehhez járulhatnak hozzá az általános és a szükségletek alapján speciális labor vizsgálatok (ételintolerancia tesztek és koronavírus ellenanyag tesztek is), vagy a különféle ultrahangvizsgálatok.

A hosszabb sötét időszakok a látásunkat is nehezítik, így különösen fontos a sokszor nedves, csúszós utakon közlekedve, hogy ne csak járművünket, hanem a látásunkat is karbantartsuk. Ennek érdekében a szakemberek rendszeres látásvizsgálatot és szükség esetén kiváló minőségű lencsével rendelkező, divatos szemüveg használatát javasolják.

A belgyógyász, illetve az idősebbekre specializálódott gerontológus szakember az egyén szerteágazó problémáit összefüggéseiben, komplexen vizsgálja, összeveti a különböző eredményeket. Az egyre gyakoribb allergológiai, immunológiai problémák, mint pl. a különböző pajzsmirigy betegségek, ételallergia, gluténérzékenység, inzulinrezisztencia, vagy az autoimmun betegségek szakember segítségét igénylik. Az immunerősítés esetükben a felborult egyensúly visszaállításával kezdődik.

A rendszeres mozgás is részben az immunerősítést szolgálja, azonban mozgáskorlátozottság, ízületi és izom merevség esetén előbb érdemes reumatológus segítségét kérni. Mozgásszervi panaszok esetén, vagy a rendszeres mozgás tervezéséhez hozzájárulhat a gyógytornász, manuálterapeuta, gyógymasszőr és személyi edző is, akik személyre szabottan alkalmaznak kezeléseket, használnak különböző mozgásformákat.

További segítség lehet a lágy lézer kezelés, mely javítja a vérkeringést és nyirokkeringést, az idegi működést, az immunfolyamatokat, ezáltal csökken a fájdalom, a gyulladás és duzzanat, a sebek, sérülések gyorsabban gyógyulnak, a túlzott hegszövet képződés pedig csökken, sőt a kutatások szerint a koronavírus fertőzés légzési tüneteit is képes mérsékelni.

Egészséges táplálkozásunkat, ezáltal immunrendszerünket támogathatjuk tisztán gyümölcsökön és zöldségeken alapuló, professzionálisan válogatott, egymás hatásait fokozó, biológiailag kiválóan hasznosuló tápanyagokkal, táplálékkiegészítőkkel, mint amilyenek a Flavon termékei.

A jelenlegi életmódunk mellett, különösen a sötétebb hónapokban fontos, hogy a lelkünket, gondolkodásunkat is ápoljuk, melyben ma már természetes a pszichológus segítsége.

Látogasson el honlapunk Szolgáltatások menüjére, ahol további információt kaphat szolgáltatásainkról. Várjuk szeretettel szentendrei és budapesti rendelőinkben!

Vissza a bloghoz

A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.